Staň se hipsterem!

11. 01. 2013 18:19:09
Máš rád nezávislé filmy? Hulíš trávu? Posloucháš interprety, které nikdo ve tvém okolí nezná? Chceš se odlišit od lidí, co se nechávají strhnout zkomercionalizovaným mainstreamem? A co takhle se stát hipsterem?

JPM

Jak na to? Je to jednoduché. Pokud se budeš chtít stát hipsterem ať už z výše uvedených důvodů, nebo prostě hledáš nový životní styl a pohodové lidi, je třeba začít u vzhledu.

Vzhled

Zajdi si do nejbližší prodejny s hadry a vyzkoušej ty nejtěsnější rifle, co najdeš na stojanech. Pokud se ti nezablokuje krevní oběh v dolních končetinách, můžeš si je koupit. Hned po příchodu domů z nich odpárej všechna loga výrobce, protože mít na sobě něco s nápisem Benhao Jeans by bylo moc mainstream. Košili kupovat nemusíš, stačí prohledat doma šatník a najít flanelku, co v ní táta zamlada porážel vepře.

Boty seženeš u stánkařů. Hledej obyčejné tenisky s co nejširšími tkaničkami. Kolem krku si nabal šálu – nevadí, že je venku zrovna 30 stupňů ve stínu (řídit se počasím je moc mainstream). Na košili hoď nějakou ošoupanou bundu, ať vypadá, žes viděl kus světa a že jsi ostřílený hipster. Pro efekt to můžeš doplnit starším výtiskem (ty nové už nejsou, co bývaly) Na cestě od Kerouaca pod paží. Na hlavu si nasaď pytel, který ale aspoň trochu připomíná čepici (na igelit se vyser, mohl by ses udusit).

Nejdůležitějším doplňkem jsou brýle. Zajdi si do optiky a kup si okuláry s tím nejtlustším plastovým rámem. Pokud nemáš žádnou oční vadu, nech si tam aspoň vrazit čistá skla nebo si kup jenom rám.

Životní styl

Když je dokončena tvá fyzická proměna (ještě by se dalo doporučit přestat se holit), nastupuje samotná změna životního stylu. Přidej se k nejbližší skupině hipsterů (tip: většinou je najdeš ve Starbucks nebo na promítání nějakého těžkotonážního intelektuálního eposu). Spolu pak diskutujte o nezávislých filmech, zajímavých knihách a smyslu života. Pořádejte seance, kde se bude hulit, přednášet o semiotice a kde budeš mít pocit, žes konečně zapadl.

Svůj počítač vyhoď do koše (PC je moc mainstream) a pořiď si Mac (Apple je děsně hip). Sadu Office potřebovat nebudeš – vrať se ke starému dobrému psacímu stroji. Do iPhonu si stáhni Instagram. Tahle užitečná aplikace ti umožní vytvářet kvanta fotek, které můžeš upravovat a prohánět přes různé dementní filtry, takže fotka ze současnosti bude vypadat, jako by vznikla v roce jedna. A to je taky hip. Harryho Pottera, Stmívání a Encyklopedii zvířat vyměň v domácí knihovně za Ginsberga, Kerouaca a Ferlinghettiho. Nesmí chybět Bukowski – jeho básně jsou hip. Svoji hudební kolekci (všechno zásadně na vinylu) obohať o špeky jako Jukachee’s Clan, Harley Moran nebo The Caenarfons (jestli ti ta jména nic neříkají, tak to bude tím, že jsem si je zrovna vymyslel).

Postoje a nějaké ty kecy na závěr

Všechno, co je nové, je k ničemu. Když ti doma přestane svítit žárovka, nemusíš se obtěžovat s výměnou, protože nová stejně nebude nikdy tak dobrá jako ta stará. Mainstream je úplně na hovno. Do mainstreamu patří Troška, Hřebejk, Kocáb, dechovka, Manson, Kubrick a ČSSD. Kapitalisti ničí lidské charaktery. Komunisti nemají špatné názory, ale jsou moc mainstream.

Takže pokud ses rozhodl, že se dáš mezi hipstery, přejeme ti hodně štěstí do nového života, málo hejtů od nechápajícího stáda a co nejméně mainstreamu. Pokud ti být hipsterem nezavonělo, snad najdeš duševní klid jinde. Třeba u hippies, emařů, belieberů nebo gothů.

(Poznámka: Tenhle článek se snaží – místy ne moc dobře – odkazovat na D-Fensovu klasiku „Become a ganxta yeah!“, která si utahuje z hip-hoperů. K hipsterům nutno dodat, že životní styl je věcí každého člověka, ale zrovna k tomuhle příliš mnoho sympatií necítím.)

Autor: Michal Ledwoń | pátek 11.1.2013 18:19 | karma článku: 14.83 | přečteno: 1673x

Další články blogera

Michal Ledwoń

Přepisujme ruská a ukrajinská jména česky, ne anglicky!

Válka na Ukrajině se do naší všednodenní zkušenosti valí z médií i sociálních sítí. Mám v té souvislosti takovou jednu malou prosbu...

24.3.2022 v 17:54 | Karma článku: 29.44 | Přečteno: 1268 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 9.38 | Přečteno: 101 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 17.04 | Přečteno: 193 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 6.47 | Přečteno: 155 |
Počet článků 69 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3906

Středoškolský učitel angličtiny a společenských věd. Taky amatérský muzikant a filmový nadšenec, překladatel trailerů, vlastenec a rumunofil.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...