Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

Furt lepší Ruda než ty 3 kozy ve vysílání na F1 před ním. To už raději zapínám Radiožurnál. ;-(

Michal si na ostravštině postavil svou kariéru, jenže každé jidlo se jednou přejí a pokud ho nenapadne v budoucnu něco originálního, tak za pár let po něm už nikdo ani nevzdychne.

1 0
možnosti
SW

Ceho je moc, toho je prilis. Asi tak...;-)

5 0
možnosti
JK

Neznám moc Ostravanů mluvících ostravsky, protože je tu málo rodilých Ostravanů. V padesátých letech přišlo do Ostravy spousta lidí odjinud. Buď za prací nebo za trest. Mezi svými kamarády mám jen jednoho, jehož prarodiče byli místní. A ten mluví sice spisovně, ale má opravdu hrozně kratky zobak. My ostatní mluvíme méně zpěvavě než Češi, ale úplně krátce ne.

3 0
možnosti
Foto

BTW o Rudovi bude velký článek v MFDnes Magazínu až zítra ;-)

3 0
možnosti
Foto

Tak to si to jeho fanynky užijí. Jedem das seine.

1 4
možnosti
Foto

Tak je Ruda z Ostravy cyp. To aby byla diskuse konečně kultivovaná a podle gusta adminů.:-)

4 3
možnosti
JM

řeknu to asi tak - Ostravak je autentický a vtipný, Kantor také vypadá autenticky, Větva má někdy blbé dřisty, ale dá se to a Ruda z Ostravy je pro mě hrůza, něco ve stylu Petra Novotného

1 2
možnosti
EH

Ostravština (nebo jiné dialekty, třeba Ander z Košic) se hodí k produkování zábavy. Takže Ostravák byl OK, Ruda (neposlouchám, tak nemohu posoudit) asi taky, ale ke glosování politiky se nehodí.

V Ostravě tak opravdu nikdo nemluví, protože vzdělaní lidé mluví spisovně a dělnická vrstva používá některé aspekty, třeba místo ou se říká u. Nic co by se extrémně odchylovalo od jiných českých dialektů.

Divím se, že hozenou rukavici nevzal nějaký český bavič a nepíše historickou pražštinou. Proto je na blogu možná přeostravákováno.

1 1
možnosti
JM

tak to se asi pohybujeme po různých Ostravách, bo třeba maminka kamarádky mé maminky hovořila naprosto spisovnou ostravštinou, přesně takovou, jakou používá Ostravak. A nebyla jediná.

5 0
možnosti
DM
MS

Na Rudovi z Ostravy mi vadí nejvíc ten jeho pitomý ksicht ... :-P

3 1
možnosti
SB

jen poznámka - skloňování "ta Brusel" podle vzoru.....dejme tomu veteš  - a koneckonců i podle toho voru zamýšleného a prapůvodního - je přesné minimálně proto, jak to tam vypadá a kdo tam sídlí..... věřte očitému svědkovi.....byl jsem v Bruseli v červnu a opravdu mi to stačilo......:-/

3 2
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3911x
Středoškolský učitel angličtiny a společenských věd. Taky amatérský muzikant a filmový nadšenec, překladatel trailerů, vlastenec a rumunofil.