- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jíst cokoli v zakouřené hospodě je jako lízat vanilkovou zmrzlinu na veřejném záchodku. Ani jedno mi pavlovův reflex nespouští. Šperkování názvů vždy značí snahu majitele prodat něco, v co sám není úplně přesvědčen. Pane Volko tvarůžky miluji (bydlím 10 km od Loštic, tak vím o čem mluvím), ale vypečené na pizze už tak nějak nejsou to vono.
to je právě věc subjektivní....mám je rád jakkoli...ale každému, co rád
PIZZA Gate má v Česku dva rozměry:
1) opravdu někdy používáme zbytečně náhražky a výsledek je tristní
2) ani Italové nemají vše všude stejné a používají "regionální suroviny", tj. dají na to taky cokoli, z čeho mají pocit, že se to chuťově hodí.
Např. česká pizza s tvarůžkama je skvělá nejen chuťově, ale tato surovina je také kvalitní a mimoch. skoro bez tuku (2-4%!). A tak mi třeba úšklebek mistra Pohlreicha nad touto kombinací připadal jako tupá póza. Výsměch zaslouží jen nekvalita, ne regionální obměna, je-li chuťově dobrá a z kvalitních surovin. Howgh.
a jinak, jsem rád, že žiju ve svobodné zemi, kde se pizza může jmenovat i "zabijačková".
je to celkem recese, takže proč ne, to už opravdu víc vadí, když se restaurace snaží hrát na italskou a pak má v lístku gramatické chyby.