Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ES

Některé sny jsou hezké. Ten o muslimské menšině v naší zemi k nim rozhodně nepatří, jsme-li schopni induktivního usuzování.

1 0
možnosti
LJ

Jedno upřesnění: Komunisty dostaly k moci volby v r. 1946, kdy zvítězili v českých zemích (na Slovensku zvítězili demokraté). To je rozdíl od Polska či Maďarska, kde komunisty dosazovala k moci Rudá armáda. U nás by tedy několik let vládli. Když by lidi seznali, řekněme po 5 letech, že to byl omyl, zvolili by jiného. Podobně tomu bylo ve Španělsku a v Portugalsku. Když tam zemřeli diktátoři Franco a Salazar, dostali se k moci komunisté, pak byli odsunuti.

2 2
možnosti
Foto

Komunisté, od roku 1945 plnily příkazy Moskvy. Vše co se u nás odehrálo bylo konzultováno s Moskvou. Únor 1948 byl převrat, protože komunisté zjistili, že další volby nemají šanci vyhrát. Lidé jich měli plné zuby. V únoru 1948 do Prahy přilétá Valerian Zorin náměstek ministra zahraničních věcí Stalinův pohůnek, který zařídil, že demisy nepodal Jan Masaryk a sociální demokrat Majer..

2 0
možnosti
JB

J14i55r30i 11B13o92r

21. 8. 2017 18:19

Při pohledu na to jak se jako národ chováme,by jsme to možná zase sprasili jako dosud všechno.

1 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3911x
Středoškolský učitel angličtiny a společenských věd. Taky amatérský muzikant a filmový nadšenec, překladatel trailerů, vlastenec a rumunofil.