Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dal bych karmu, ale vzhledem k tomu, že smysl života mi nepomohl najít Miloš Zeman a ani by to nedokázal Jiří Drahoš., protože v běžných projevech a diskusích se většinou nesetkáváme s technickými filozofickými termíny. Při pozorném sledování však často zaznamenáváme některé typické fráze a slogany. Lidé si zpravidla vůbec nejsou vědomi, že jde o přenašeče zhoubných filozofických idejí.

Mezi nejfrekventovanější patří například "veřejný prospěch,""nikdo není majitelem pravdy" nebo "svět přece není černobílý", "nic není absolutní," nebo "to je sice hezká teorie, ale praxe je jiná" nebo "nechme stranou ideologie a velká slova a věnujme se věcným problémům", nebo "nechme té konfrontace a zkusme najít společnou řeč," nebo "žádná jednoduchá řešení neexistují" nebo "každý se přece může mýlit" atd.

Tyto a mnohé další fráze, klišé a pojmové pasti účinně paralyzují schopnost přesvědčování, schopnost identifikace a vylučování nesprávných názorů. Jsou jakýmsi neviditelným nástrojem k intelektuálnímu odzbrojení oponentů, k podrývání jejich sebevědomí a poznávací jistoty. Od neschopnosti rozumově obhájit své názory je pak již jen krůček ke ztrátě sebevědomí, k orientaci na víru, na kolektiv, k intelektuální závislosti, rezignaci, bezzásadovosti, snaze přenést odpovědnost za vlastní život na ostatní, na společnost, k pocitu viny, k sebeobětování a zoufalému volání po "konsenzu" a "toleranci." Jednotlivec přestává být prvotní, reálnou entitou a stává se podřízeným přívěškem kolektivu.

M.Zeman ani J. Drahoš nejsou těmi, kdo přispívají k větší svobodě individuálních hodnot a jen více či méně se pro ně občané stávají těmi přívěsky falešného altruisticého vnímání funkčního státu.

1 0
možnosti

Neúspěch Drahoše fakt nechápu, když už totalitní komunisti přeci věděli, jak je skvělej, a proto ho opakovaně lákali do KSČ;-D

0 0
možnosti
Foto

Pane profesore, smekám před Vámi. Dělejte dále svou výbornou práci a učte mladou generaci myslet. Souhlasím, že plusquamperfectum je sice důležité, ale pro život je kritické myšlení daleko důležitější.

4 0
možnosti
Foto

Milý autore, nevím, kolik vám je (a není to důležité), ale z výšin svého věku před vámi smekám. Obdivuji, dospělost vašeho názoru a dráhu, jak jste se k němu dopracoval. I váš přístup ke vzdělávání mládeže je úctyhodný a dosti výjimečný. Drtivé většině dospělých i zde se prezentujících chybí byť jen zlomek vaší moudrosti a rozhledu.

Držím vám a vašim studentům palce, aby vám to vydrželo co nejdéle, pokud možno trvale.

KARMA je jen symbolické uznání, které vám mohu udělit a klaním se v dokonalé úctě.

3 0
možnosti
Foto

Dobrý den, děkuji, ale opravdu není nutné přede mnou smekat. A kdybyste mě znal blíž, určitě byste neobdivoval dospělost mého názoru, protože bývám dětinský. :-)

1 0
možnosti

Dobře napsáno. R^ Zvlášť oceňuji, že autor nejspíš pochází z Karviné, bašty Miloše Zemana. :-)

3 0
možnosti
Foto

Ano, pocházím a pracuji v Karviné.

1 0
možnosti

inteligentní a optimistické, souhlas, ale mluví z Vás mládí, já ve svém věku už mám dojem, že nás zachrání jen trepanace.

5 0
možnosti
Foto

Čí trepanaci jste myslel? Já bych .... ;-D

0 0
možnosti
Foto

R^karmaR^

už samotný plakát "stop imigrantům a Drahošovi" mi připadal silně manipulativní jako nějaká podvodná reklama-Drahoš přece říkal že je proti kvótám a imigranti se k nám stejně moc nehrnou-kdyby tam bylo "stop levným náhražkám potravin" tak by pro svůj milovaný a milující lid udělal více

10 0
možnosti

Právě jsem dočetla článek v Reflexu o tom, jak a kým byla vedena (plně profesionální) diskreditační kampaň na prof. Drahoše a kudy tekla špína. Z článku vyplynulo, že začala a skončila na proruských serverech s anonymními vlastníky a zapojily se do ní tisíce tuzemských užitečných idiotů nespokojených s vlastním životem.

Není bez zajímavosti, že svou roli v této kampani měl i jeden ze zdejších bloggerů Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích.

9 0
možnosti

J85a93r35d12a 66F38i30š32e57r

28. 1. 2018 15:18

Hezky napsáno, karmaR^

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS