Michal Ledwoń

Blog.iDNES.cz šlápl s novým vzhledem vedle

25. 02. 2015 14:45:01
Až donedávna jsem se považoval za přizpůsobivého člověka, pokud jde o grafická rozhraní. Mé nadšení pro novinky začalo vyprchávat poté, co Google prakticky zlikvidoval funkčnost YouTube. A s přechodem blog.iDNES.cz na nový vzhled

Byl bych rád, pokud si tento článek přečte někdo z redakce a případně se chytne za nos. Co konkrétně je na novém vzhledu špatně?

Na novém vzhledu mi vadí především to, že dělá naprostou paseku ve vzhledu starém. Tam, kde dříve fungovaly mezery mezi odstavci, jsou odstavce nyní nalepeny bezprostředně za sebou, což snižuje čitelnost starších článků. Dále – z jakéhosi záhadného důvodu došlo k přiblížení profilové fotografie a oříznutí, kvůli čemuž je fotka rozmazaná. Asi se budu muset podívat po nějakém jiném obrázku s oduševnělým výrazem.

Seznam rubrik představuje naprostou katastrofu. Pochopím, pokud při počtu deseti a více rubrik nepůjdou v základním nastavení vidět dvě nebo tři. Ale aby nebyla vidět žádná, to mi opravdu hlava nebere. Z článků navíc úplně zmizely původně nahrané úvodní obrázky, takže blog působí neskutečně sterilním dojmem.

Tento článek je psán v době, kdy jsem ještě nedokázal odhalit všechny nedostatky nového systému (a ani klady, kterých žel bohu zřejmě mnoho nebude). Se vší nadějí doufám, že systém ještě projde úpravami, protože současný stav považuju za zpackaný.

Budu rád za postřehy dalších blogerů.

Úprava: Hm, vypadá to, že jsem opět dříve psal než zkoumal: http://kocicka.blog.idnes.cz/c/449232/nove-blogy.html Nic to ovšem nemění na mém postoji k novému vzhledu.

Autor: Michal Ledwoń | karma: 26.74 | přečteno: 1095 ×
Poslední články autora