Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

Ruda z Ostravy je trapný, ale bohužel se hodí do té naší společnosti. Naše zem si zvolila za přednost hodnoty, které jsou v cizině většinou brány jako záporné. U nás se beztrestně krade, lže, celebritami nazýváme trapné jedince, burantsvtví je důkazem lidovosti, aby maturitu měl každý otevírají se obory o kterých člověk jakživ neslyšel a absolvent pak může leda dělat vrátného. Rádi máme filmy "režiséra" Trošky, Bohdalovou, Televarieté a hospodský humor nejnižší kvality. A náš Ruda splňuje tyto požadavky. Michal David u nás vyprodává koncerty a pusťte ho někomu z ciziny. V úžasu nebude schopen slova. Vašek a Eva, další takový fenomén. Takže nějaký Ruda z Ostravy se v tom našem moři trapnosti už v klidu umístí.

8 5
možnosti
MS

Nevím, kde žijete, (jestli jsem dobře porozuměl, tak v Ostravě), ale já na Rudu narazím opravdu jen sporadicky a to mám TV puštěnou často, i když jen jako kulisu a bulvár taky občas sjedu, tudíž mě neštve a naopak jeho předělávku Empire State Of Mind docela beru.

To ale nic nemění na tom, že po Ostravakovi už mi všechno přišlo jen jako jeho kopírování a nudilo mě to, (proto nečtu Větvu).

Celkově nemám moc rád různé přízvuky a místní dialekty (po nějaké době strávené v Plzni mi z "copato japapato" šla hlava kolem) a jediné, co jsem vzal na milost, je dabing Terezy Bebarové v Misfits, tam jejím hlasem nadává Kelly "ostravsky" opravdu skvěle.

7 2
možnosti
VK

Naprosty souhlas. V Ostrave se totiz s takovymto dialektem nesetkate a to ani u tech nejstarsich obyvatel. To co pouziva Ruda z Ostravy a ostatni jmenovani, je mix nareci z Karvinska a Orlove, Bohumina a casto je to jeste strihnute horalskym prizvukem z Beskyd. Rozhodne ale Ostrava s tim nema co do cineni. Mozna se pletu ale tento prizvuk zpolularizoval Miroslav Donutil ve svych one man show ale zde plati stare dobre ze opakovany vtip prestava byt vtipem. No ni kurde?

5 4
možnosti
RS

V OV,robím,a mluví se vesměs spisovně,až na několik slovíček,krátké zobáky

jsou typické pro skoro celý region od Jesenicka přes bezkydy,po valašsko...

úne pouze pro Ostraváky/Nevím proč si Ruda zvolil přezdívku z ostravy/snad 

proto,že je to známější než.např.Č.Těšín/z tohoto města Ruda pochází,tímto

nářečím Ruda mluví,/polština čeština,němčina,trochu slovenština,horalština-

dáno historicky-pak je ostravština,Bohuminština,Opavština-to s tím nemá nic společného...

4 1
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3911x
Středoškolský učitel angličtiny a společenských věd. Taky amatérský muzikant a filmový nadšenec, překladatel trailerů, vlastenec a rumunofil.