Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mezi námi žijí lidé včetně autora toho článku co záměrně překrucují historii a nectí zákony této republiky. 8-o

Jejich veškeré snahy se opírají o tvrzení, že žijeme v jakém si Česku. 

Snaží se lidem lhát. ;-O Jejich chování je odporné.!! Rv

V současné době země Čechy, Morava ani Slezsko právně NEEXISTUJÍ. 

Naše historické země by jste na mapě Evropy marně hledali. 

Překládat Česko do angličtiny slovem Czechia by mělo význam kdyby tak činili jen pro zemi Čechy nikoliv pro celou Českou republiku. 

Jak víme název Česko (Czechia) po právu vyjadřuje čistě výraz jen pro zemi Čechy, která je jedna ze součástí 3 zemí společné republiky jak je psáno v preambuli ústavy ČR.  

"My, občané České republiky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku ... "

Odkaz:

http://www.psp.cz/docs/laws/constitution.html

NERESPEKTOVÁNÍM ústavy ČR porušují platné zákony a je třeba se proti těmto lidem ohradit a říci NE. !! Čechisté dost bylo Vašich lží ;-O republiku si rozvracet NEDÁME. R^ Odkaz na článek: :-) Česká republika nebo ČESKO = Češi - Moravané - Slezané ??? http://antoninsevcik.blog.idnes.cz/c/438510/Ceska-republika-nebo-CESKO-Cesi-Moravane-Slezane.html

0 1
možnosti
Foto

Pane Ševčik, znáte ten pocit, když nějakému konspiračnímu magorovi vysvětlujete, že chemtrails opravdu neexistují, že Američané opravdu přistáli na Měsíci, že očkování nezpůsobuje autismus a že Země není dutá? Že ať jsou vaše argumenty jakkoliv racionální a pádné, tak dotyčný stejně věří svým bludům, protože prostě chce a potřebuje? Znáte? Tak takhle já si připadám při čtení vašeho komentáře. A protože nemám na diskusi s takovými lidmi nervy, náladu ani žaludek, nebudu s vámi o vašich pomýlených moravistických představách dál diskutovat.

0 0
možnosti
Foto

Jednoznacny souhlas, pane Ledwoni! R^[>-] kdo z nas jezdi do rakouske republiky lyzovat? Do Chorvatske republiky k mori? Cesko/Tschechien/Czechia V http://www.go-czechia.cz

1 1
možnosti

Michale a Václave, ?

Dobře víme, že vy dva patříte do té pomatené skupiny co podporují Czechia co lidem lže a snaží se je zmanipulovat. Mažete lidem na vašich stránkách příspěvky a urážíte je. 

Žijte v chorobné představě, že žijeme v Česku nikoliv v České republice.

Jedno jestli se to anglicky označuje Czech či dle Vás jak si říkáte zasvěcenců a osvícených Czechia.

Problém NENÍ v anglickém překladu, ale v českém označení Česko.Rv

 

Naši předci měli slogan již za 1.rep."Morava a Slezsko není žádné Česko". :-)

Již tehdy se jim snažili namluvit, aby zapomněli na svou rodnou zem Moravu a Slezsko a že žijí jen v Čechách.  Česko je označení pro zemi Čechy nikoliv pro celou ČR. 

"Česká republika" odráží mnohem lépe historický význam "země koruny české". R^

Republika není Čechy jak by jste si pomateně přáli 8-o, ale je i zemí Moravou a Slezskem. R^

0 1
možnosti
Foto

Já nabízel, leč marně, řadu jiných názvů pro náš stát, např.:

Aférika, Skandálie, Koruptany, Volsko, Lotrland, a Švejkcarsko.

Neuspěl jsem.

Jinak bych uvítal název Království české.

1 3
možnosti
Foto

A jste si jistý, že by si pod těmi vašimi vymyšlenými názvy nevybavil každý Evropan právě ten svůj stát? ;-)

0 0
možnosti

Možná by se měl zakázat i obrat "jsem v cizině" - určitě nejsem ve všech cizích zemích najednou, jak se odvažuji nepojmenovat tu jednu konkrétní :-)

1 0
možnosti
Foto

„Jsem v cizině“ je ekvivalentem k „nejsem ve své vlasti“. Plácáte nesmysly.

0 0
možnosti

1) Hnedle naši sousedé nazývají svůj stát Bundesrepublik. Pro stát za Velkou louží je běžné označení The States. Ještě něco? 

2) S tím Českem se oháněj před ostatníma novákama, mezi reprízama pořadu Kolotoč.

2 2
možnosti
Foto

Pro the States existuje i označení America, i když uznávám, že se primárně jedná o označení kontinentu. V takovém případě se existence víceslovného názvu dá i celkem pochopit. V případě Česka je to ale neomluvitelný kiks.

0 0
možnosti

Jen by mě zajímalo jak by autor a další chytrolíni jednoslovně označili obyvatel ČR (Nebo Česka?) Jsou Němci, Poláci, Maďaři, Rakušané....  Že by Češi? Ale pak může být jednoslovný název ČR klidně Čechy...

1 2
možnosti

Jak je vidět, "republikový" nesmysl, naprosto bizarní a ojedinělý (republik je na světě asi 120 a "republika" prostě NENÍ vlastní jméno :-) zatvrzelé neodradí, přestože si zvykli na absurdní pitomost a stejně tak hloupě budou donekonečna opakovat, že Česko je umělý výmysl. "Jsem ignorant a chci jím zůstat, mám na to právo!" (pan Jiroudek). Někomu dokazovat milionkrát, že se mýlí je prostě zbytečné. Chybí sebereflexe a vzdělání. Přesto (repetio est mater studiorum) - Česko písemně doložené od roku1777, vytvořené přirozeně příponou -sko odpřídavného jména český. (pro případné pseudolingvisty třeba připomenout, že podoba „Češsko“ by byla správná pouze za předpokladu,že v dnešní spisovné češtině existuje přídavné jméno „češský“). Nejde tedy o žádný novotvar. Czechia latinsky 1634, Czechia anglicky 1840 - Ano, Česko, tedy Czechia !!

3 2
možnosti

Mně se slovo "Česko" nelíbí, tak ho nepoužívám.

2 3
možnosti

Mně se to taky nelíbí. Naši sousedi a my: Německo, Polsko, Slovensko, Rakousko a Česká republikaRv.

2 1
možnosti

Sám se divím, proč se nézev Česko neujal, ale ta republika mi vůbecnepřijde divná.

1 1
možnosti

Zatím jsme republika, tak si toho važme. Až se dopracujeme k samoděržaví, k čemuž máme zdárně nakročeno, budeme vzpomínat.

4 2
možnosti
Foto

Proč?8-o U nás je slovo republika synonymem pro výraz domov, čili vlast. Slovo Česko, jehož ,,vynálezem" se pyšní jistý člověk se jménem takměř kovovým, sice pro mnohé již zdomácnělo, pro jiné pak jde spíše o ,,cimrmanovinu". A zda jsem zrovna doma, ve své vlasti, čili republice, či mimo ní, není asi důvodem k tomu, aby jsme přestali ,,republikovat".;-)

5 2
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3911x
Středoškolský učitel angličtiny a společenských věd. Taky amatérský muzikant a filmový nadšenec, překladatel trailerů, vlastenec a rumunofil.