Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BG

V Karviné jsem byl dvakrát, obě návštěvy proběhly v roce 2016. Poprvé během psaní disertační práce, podruhé jako doprovod rodičů. Nicméně první dojem byl rozhodující. Kdybych na ulicích neviděl vozy dnešní doby a na domech plastová okna, myslel bych si, že jsem cestoval časem do doby, kdy jsem se narodil. Nemůžu toho během krátké návštěvy hodnotit dost, nejsem urbanista ani architekt, ale během studia dopravního inženýrství jsem si utvořil takový názor, že úroveň života ve městě se odráží v městské hromadné dopravě.

Mám za to, že 50tisícové město by mělo mít mnohem výkonnější dopravu. Nevím, čím to je, že je kvalita MHD co do počtu spojů tak špatná. Jestli je drahá, jestli Karviňáci nemají za čím jezdit... Jaké jsou důvody, proč je tak málo využívaná, ergo málo výkonná? Když se podívám na Prostějov nebo Přerov, má počet spojů dvojnásobný. A menší Děčín téměř čtyřnásobný. Všechno to jsou okresní města. Karviná v kategorii 50 tisíc obyvatel je na tom nejhůř.

0 0
možnosti
Foto

Hezký článek;-) Nicméně po jeho přečtení stále nemám chuť Karvinou navštívit :-)

0 0
možnosti
Foto

Přijeďte, není tu tak zle. :-)

0 0
možnosti
PB

P97e24t82r 71B98u12r75i43a48n

27. 10. 2020 20:01

Ještě pořád je tam v parku ta železná raketa?:-)

0 0
možnosti
Foto

Už dlouhé roky ne. Na přelomu tisíciletí tam vyrostl dětský koutek ve stylu slovanského hradiště, který po letech nahradil opět nový, dřevěný dětský koutek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3911x
Středoškolský učitel angličtiny a společenských věd. Taky amatérský muzikant a filmový nadšenec, překladatel trailerů, vlastenec a rumunofil.